Pachet Tratament Pomi III - IV, se recomanda a se efectua tratamentul pentru perioada de scuturare a petalelor si a formarii fructelor.
Pachetele sunt gata dozat pentru 10 l de apa si 100 l de apa, contine schema completa de tratament pentru perioada respectiva a pomilor.
Substanta activa insecticid Zebra Lambda Cihalotrin: lambda-cihalotrin 50 g/l
Substanta activa fungicid Topsen Extra: 500 g/kg ciprodinil
Substanta activa fungicid Captadin WDG: 80% captan
Substanta activa fungicid Microthiol Special: sulf micronizat 80%
Pachetul contine pentru 10 L apa:
• Lambda – Cihalotrin Zebra 2 ml.
• Topsen Extra 5 gr.
• Captadin WDG 15 gr.
• Microthiol special 30 gr.
Pachetul contine pentru 100 L apa:
• Lambda – Cihalotrin Zebra
• Topsen Extra
• Captadin WDG
• Microthiol special
Continut pachet:
Lambda – Cihalotrin Zebra este un insecticid foliar (concentrat emulsionabil) ce se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-pal.
Este un insecticid piretroid, foarte eficient, cu acţiune de contact şi ingestie asupra unei game largi de dăunători.
Imediat după aplicare, substanţa activă, lambda-cihalotrin, penetrează cuticula insectei acţionând asupra sistemului nervos, dăunătorii încetează să se hrănească, după care paralizează şi mor.
Se aplică prin stropiri, la avertizare, în timpul perioadei de vegetaţie.
Se umple pe jumătate rezervorul maşinii de stropit cu apă, se adaugă cantitatea de produs necesară şi se completează cu apă, agitându-se continuu până la umplere.
Se recomandă o acoperire cât mai uniformă a culturilor tratate pentru un efect maxim de combatere.
A se evita aplicarea la temperaturile ridicate din timpul zilei, când dăunătorii sunt puţin expuşi şi fotodegradarea este intensă.
Produsul este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite în mod curent, cu excepţia polisulfurilor de calciu şi bariu, a zemei bordeleze sau a altor produse puternic alcaline. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi şi efectuaţi un test înainte de utilizare.
Topsen Extra conţine 500 g/ kg ciprodinil şi se prezintă sub formă de granule dispersabile în apă, de culoare maro, fără miros caracteristic.
Este un fungicid penetrant sistemic, translaminar, care aparţine clasei chimice anilinopirimidine.
Acţionează prin inhibarea biosintezei aminoaizilor(metionină), împiedicând penetrarea şi creşterea miceliului în ţesutul plantei.
Produsul are acţiune preventivă dar şi curativă în perioada de incubaţie (24-48 ore de la producerea infecţiei).
Instrucţiuni de utilizare: pomi fructiferi (specii seminţoase): măr, păr – rapănul (Venturia spp.); pomi fructiferi (specii sâmburoase): piersic, cais, nectarin, prun,cireş, vişin – Monilioza fructelor (Monilinia fructigena); viţa de vie – Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea). Timpul de pauză este de 60 zile la speciile seminţoase, iar la speciile sâmburoase şi la viţa de vie 7 zile.
Pentru prevenirea apariţiei de forme rezistente este bine să se alterneze utilizarea acestui produs cu fungicide din alte grupe chimice, cu moduri de acţiune diferite.
Produsul poate fi compatibil cu numeroase produse de protecţia plantelor.
Nu se amestecă niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafeţe mici. Consultaţi tabelele cu compatibilităţi şi efectuaţi un test pe cultura respectivă.
În cazul utilizării în amestec cu alte produse de protecţia plantelor, se vor respecta, în mod obligatoriu, şi instrucţiunile de folosire a produsului partener.
Captadin WDG este un fungicid condiţionat sub formă de granule dispersabile în apă, fine, omogene, fără tendinţa de sfărmare, de culoare bej, cu miros slab,caracteristic.
Este un fungicid de contact cu acţiune prevenitivă şi curativă asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene, cu aplicare în perioada de vegetaţie.
Acţionează prin blocarea proceselor de respiraţie şi diviziune celulară ale agenţilor patogeni.
În funcţie de condiţiile climatice, are o remanenţă de 7-20 zile pe plantă.
Favorizează cicatrizarea rănilor provocate de unii agenţi externi.
Se aplică în timpul vegetaţiei prin stropiri efectuate la avertizare.
Pentru rezultate optime în combaterea agenţilor patogeni, tratamentele se aplică preventiv când apar condiţiile de manifestare a bolilor sau la apariţia primelor simptome.
Intervalul dintre tratamente este de 7-14 zile în funcţie de cultură, evoluţia condiţiilor climatice şi a bolilor.
Se folosesc volume normale de apă specifice tipului de cultură şi stadiului de vegetaţie.
Soluţia de stropit se poate prepara direct în rezervorul maşinii de stropit.
Produsul este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor folosite în mod curent în România, cu excepţia polisulfurilor de calciu şi bariu, a zemei bordeleze precum şi a altor substanţe cu reacţie puternic alcalină.
Nu se amestecă cu produse uleioase. Înainte de utilizare consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test.
Timp de pauză: După aplicarea ultimului tratament şi până la recoltare, trebuie să treacă minim 14 zile la ceapă, castraveţi, 21 de zile la tomate, viţă de vie, prun şi 28 zile la măr.
Microthiol special se prezintă sub formă de granule. Are o culoare maro deschis.
Acţionează prin contact asupra agenţilor patogeni, având efect preventiv şi curativ.Se poate utiliza pentru combaterea următorilor agenţi patogeni conform omologării: Viţă de vie: Uncinula necator (Făinarea), măr: Podosphaera leucotricha (Făinarea) , piersic: Sphaeroteca pannosa, v.persicae (Făinarea) – după înflorit, castraveţi:Sphaerotheca fuliginea (Făinarea), tutun: Erysiphae cichoracearum (Făinarea),coacăz: Sphaerotheca mors-uvae (Făinarea), silvicultură: Microsphaera abbreviata(Făinarea stejarului), cereale păioase: Erysiphe graminis (Făinarea cerealelor).
Timp de pauză: fiind aplicat împotriva bolilor foliare, timpul de pauză este 3 zile pentru castraveţi, pomi fructiferi, 28 zile la viţa de vie şi 35 de zile pentru cereale păioase.
Se aplică prin pulverizare cu volum normal şi nu trebuie să lipsească din programele de combatere integrată a bolilor din culturile agricole menţionate anterior.
Se va aplica conform tehnologiilor şi instrucţiunilor de utilizare.
Microthiol special este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite în România. Înaintea aplicării tratamentului, efectuaţi un test de compatibilitate fizică.
Pentru siguranţă, consultaţi şi specialiştii în protecţia plantelor din zonă.